Броят на заболелите от Covid-19 в Полша постепенно намалява, но

...
Броят на заболелите от Covid-19 в Полша постепенно намалява, но
Коментари Харесай

Полша пристъпва към нов етап от облекчаване на ограниченията

Броят на заболелите от Covid-19 в Полша последователно понижава, само че е рано да се приказва за завършек на епидемията, съобщи през днешния ден полският министър на опазването на здравето Лукаш Шумовски, представен от информационните организации.

По думите му към 80 на 100 от леглата и над 90 на 100 от апаратите за изкуствено обдишване са свободни. " Това обаче не е значи завършек на епидемията. Тя е налице, може да се появят нови огнища ", предизвести полският здравен министър. Той напомни, че е значимо жителите да съблюдават обществена отдалеченост, а където това е невероятно - да носят маска.

Днес полските управляващи оповестиха началото на четвъртия стадий от облекчаването на ограничаващите ограничения. От 30 май маските няма да са наложителни на улицата и тук-там, където може да се съблюдава отдалеченост. От 6 юни ще бъдат отворени театрите, кината и културните домове при ограничаване до 50 гости, както и фитнес залите. От началото на юни става допустимо организирането на всеобщи прояви навън с до 150 участници, както и сватбени тържества.

По-рано този месец в страната бяха отворени комерсиалните центрове, част от музеите и галериите, както и хотелите.

Към момента записаните инфектирани с ковид в Полша възлизат на 22 303, от които 1025 индивида са умряли, а 10 330 са се възстановили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР