Броят на възрастните самотно живеещи граждани в Япония, вероятно ще

...
Броят на възрастните самотно живеещи граждани в Япония, вероятно ще
Коментари Харесай

С 47% скача броят на възрастните самотно живеещи японци до 2050 г.

Броят на възрастните самотно живеещи жители в Япония, евентуално ще скочи с 47% до 2050 година Това предвижда обвързван с държавното управление проучвателен институт, оповестява " Ройтерс ".

Данните акцентират тежкото задължение, което демографската смяна в страната ще окаже върху системата за обществено обезпечаване.

Очаква се броят на едночленните семейства да доближи 23,3 милиона през 2050 година, което съставлява 44,3% от всички семейства. Националният институт за проучване на популацията и общественото обезпечаване отбелязва, че това ще бъде по-високо от записаните 38% през 2020 година

От тези едночленни семейства жителите на възраст 65 или повече години евентуално ще съставляват 46,5% през 2050 година спрямо 34,9% през 2020 година

Япония има едно от най-бързо застаряващите общества в света и през последните десетилетия регистрира непрекъснат спад в броя на браковете, защото стагниращата стопанска система удря най-тежко младите генерации. Пандемията от COVID-19 също попречи на хората да се срещат с евентуални сътрудници и да сключат брак.

Близо 1/3 от мъжете в Токио на 50 години в никакъв случай не са били женени, до момента в който данните, а 46% от мъжете и 30% от дамите на 20 години в Япония в никакъв случай не са излизали на среща.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР