Броят на ваксинираните срещу коронавирус по света расте.Една от основните

...
Броят на ваксинираните срещу коронавирус по света расте.Една от основните
Коментари Харесай

Пет страни допускат само напълно ваксинирани туристи - slava.bg

Броят на имунизираните против ковид по света пораства.

Една от главните аргументи, отвън здравословното положение, хората да си слагат COVID-ваксини е да улеснят пътуването си по света.

Ето и страните, които позволяват на територията си единствено изцяло имунизирани пасажери, подбрани от The Independent:

Белгия

Напълно имунизирани пасажери, които имат документ, към този момент могат да влязат в Белгия, стига да попълнят формуляр за локация и да създадат тест за COVID-19 на първия или втория ден след идването си. Ако резултатът е позитивен, ще би трябвало да останете там, където сте и да се самоизолирате за 10 дни.

Неваксинираните пасажери могат да пътуват до Белгия единствено по „ доста стеснен набор от аргументи “, като заравяне на „ член на фамилията от първа или втора степен “ или работа - и това е единствено за избрани специалности, като здравни служащи, дипломати и военни.

Канада

Канада към този момент е отворена за изцяло имунизирани интернационалните пасажери, които не се нуждаят от „ основна причина “ да посетят страната и няма да бъдат подлагани на карантина при идването си.

Тази огромна смяна в разпоредбите за пътешестване беше оповестена за първи път на 19 юли и влезе в действие на 7 септември, като канадското държавно управление съобщи, че решението е взето „ въз основа на последните налични данни, научни доказателства и епидемиологична обстановка както в Канада, по този начин и в в интернационален проект “.

Понастоящем неимунизираните гости нямат право да влизат в Канада.

Чехия

Ако сте изцяло имунизирани минимум 14 дни преди пътуването, можете да влезете в Чехия по всевъзможни аргументи, в това число туризъм, без да е належащо да ie изолирате или да вършиме PCR тест преди тръгване.

Неваксинираните пасажери обаче към момента имат право да влизат в Чехия единствено по основни аргументи, „ да вземем за пример за лекуване или да участват на заравяне “.

Франция

Понастоящем неимунизираните пасажери нямат право да влизат във Франция, в случай че нямат „ основна причина “ за това. Ако разполагат с такава, ще би трябвало да показват запълнен интернационален документ за пътуване; „ клетвена декларация “ (déclaration sur l`honneur), че не страдат от признаци, свързани с ковид и не са контактували с доказани случаи през предходните две седмици и че ще се самоизолират в продължение на седем дни след пристигането; негативен тест (PCR или антиген), изработен 24 часа преди тръгване.

Те ще би трябвало да се самоизолират в продължение на седем дни след идването си, след което да създадат още един PCR тест.

Децата на възраст над 12 години, които не са изцяло имунизирани и пътуват с изцяло имунизиран възрастен, би трябвало да показват негативен резултат от тест (PCR или антиген). Не е належащо обаче те да дават основна причина за пътешестване, нито да се самоизолират при идване. Децата на възраст над 12 години, които са неимунизирани и пътуват сами, са подложени на същите условия като неимунизираните възрастни. Децата на възраст 11 години или по-малки не е належащо да показват негативен резултат от тест.

Ваксинираните пътуващи не се нуждаят от основна причина да посетят Франция, както и от самоизолация при идване. От 18 юли изцяло имунизираните пасажери не би трябвало да показват негативен резултат от тест. Те обаче би трябвало да попълнят клетвена декларация, че не страдат от признаци, свързани с ковид и не са контактували с доказани случаи през предходните две седмици, плюс доказателство за имунизационен статус.

Германия

Пътуващите могат да влязат в Германия по всевъзможни аргументи, стига да са изцяло имунизирани. Останалите могат да преминат границите на страната, единствено в случай че са немски жители, съпругът/партньорът/детето на немски гражданин, извършват „ значима роля “ или имат „ незабавна потребност от пътешестване “.

Всички пътуващи, влизащи в Германия, са длъжни да си създадат цифрова регистрация преди тръгване, без значение от статуса на имунизация.

Швейцария

Ако сте изцяло имунизиран, можете да посетите Швейцария, само че наложително носете хартиено копие от документа. Според локалните управляващи електронно копие или екранна фотография не са задоволителни./ profit.bg...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР