Броят на участниците в Световната бейзболна класика се увеличава от

...
Броят на участниците в Световната бейзболна класика се увеличава от
Коментари Харесай

Световната класика увеличава участниците от 16 на 20 през 2021 г.

Броят на участниците в Световната бейзболна класика се усилва от 16 на 20, оповестиха съорганизаторите от международната конфедерация (WBSC) и Мейджър лийг (МЛБ). Петото издание на международното състезание в този формат е планувано за пролетта на 2021 година, а квалификациите за него ще се проведат след по-малко от два месеца.

Мястото си във финалния шампионат автоматизирано резервират всички 16 страни, взели участие в Световната класика '17. Това са първенецът Съединени американски щати, подгласникът Пуерто Рико, бронзовият медалист Япония, четвъртият Нидерландия и попълнилите крайното класиране Доминиканска република, Израел, Куба, Венецуела, Австралия, Корея, Колумбия, Италия, Мексико, Тайван, Канада и Китай.

World Baseball Classic to expand from 16 to 20 nations as March Qualifiers announced

https://t.co/7IS0IpTafC @WBCBaseball pic.twitter.com/2gnUMpWP73
— WBSC (@WBSC) January 28, 2020
За останалите четири места ще се борят 12 страни, чиито тимове са разграничени поравно в две квалификационни групи. От WBSC оповестиха, че и двете пресявки ще се проведат през март 2020 година в Тусон (САЩ), в навечерието на новия сезон в МЛБ.

ГРУПА 1
ГРУПА 2
12-17 март
20-25 март
Бразилия
Англия Германия Испания Никарагуа Нова Зеландия Пакистан Панама Франция Филипини Южна Африка Чехия

Форматът планува шестте отбора от всеки поток да играят в модифицирана скица на двойна елиминация и двата най-хубави да се класират за Световната класика '21. Всички дуели ще се проведат на ст. " Кайно Ветеранс Мемориал ", употребен в предишното от Аризона Дайъмъндбекс и Чикаго Уайт Сокс за мачове от пролетните тренировки в МЛБ.

Details have been announced for the Qualifying Round of the 2021 @WBCBaseball, scheduled for March 10-26, 2020 at Kino Sports Complex in Tucson, Arizona. pic.twitter.com/UDPts9Wlg9
— MLB Communications (@MLB_PR) January 28, 2020
" Развълнувани сме, че ще доведем квалификациите за Световната бейзболна класика в Тусон, Аризона – съобщи Джим Смол, старши вицепрезидент на Мейджър лийг. – Искаме да благодарим на нашите домакини от " Кайно Спортс Комплекс " и на WBSC за тяхната поддръжка на напъните ни да разпространяваме играта по света. "

Президентът на международната бейзболна и софтболна конфедерация Рикардо Фракари пък съобщи: " WBSC е извънредно радостна, че укрепва връзката си с МЛБ и асоциацията на играчите посредством разширението на Световната бейзболна класика, която ще даде поле за изява на още повече от нашите национални федерации. Ние приветстваме МЛБ и нейните състезатели за напъните им и за споделената визия за глобализиране на тази велика игра. "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР