Броят на убитите при терористични нападения по света е спаднал

...
Броят на убитите при терористични нападения по света е спаднал
Коментари Харесай

Спад на броя на жертвите при терористични нападения

Броят на убитите при терористични набези по света е понижен с 15,2 % предходната година по отношение на миналата 2017 година, с общо 15 952 убити, се показва в Глобалния показател на тероризма, който бе оповестен от Института за стопанска система и мир.

По липса на общоприета формулировка в интернационалната общественост, откривателите от института не прецизират какво схващат под терористична демонстрация, заяви Франс прес.

Броят на записаните в отчета убити бележи спад за четвърта поредна година след пика си през 2014 година, прецизира намиращият се в Сидни австралийски мозъчен концерн, който употребява данни от Университета на Мериленд, Съединени американски щати.

В базата данни на университета терористичните набези се дефинират като " прояви на недържавни артисти, включващи противозаконна приложимост или опасност от противозаконна приложимост на мощ или на принуждение за реализиране на политически, стопански, религиозни или обществени цели посредством боязън, насила или заплашване ".

В Европа броят на убитите при терористични прояви е понижен за втора поредна година - от над 200 през 2017 година на 62 през 2018 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР