Броят на убитите при терористичната атака на коледния базар във

...
Броят на убитите при терористичната атака на коледния базар във
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите в Страсбург, появи се снимка на стрелеца

Броят на убитите при терористичната офанзива на коледния базар във френския град Страсбург набъбна на четирима души.

Местните управляващи оповестиха, че ранените са 10, като четирима от тях са в тежко положение, а останалите шестима са с по-леки пострадвания.

Причините за нападението към момента не са известни. Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер сподели, че нападателят е прочут на силите за сигурност, а локалната префектура уточни, че той е включен в листата на лица, които са хипотетичен риск за сигурността.

По неофициална информация терористът е 29-годишен и е роден в Страсбург. Тази заран мъжът е бил издирван от служители на реда в дома му, само че не е бил открит. Той е трябвало да бъде задържан за осъществено закононарушение. По данни на изданието Dernieres nouvelles d`Alsace атентаторът е с букви Ш.Ш. и през 2011 година е бил наказан за въоръжено нахлуване.

В медиите се появи и фотография на млад мъж, за който се твърди, че е атентаторът.

Телевизионният канал BFMTV съобщи, че при обиск в жилището на стрелеца са били открити ръчни гранати.

Спецчастите са щурмували и постройка, в която са предполагали, че се е скрил младият мъж, само че интервенцията е приключила без триумф. Проверени са три адреса на улица Епинал, само че стрелецът не е открит. Издирването му продължава.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР