Броят на убитите при атентата срещу полицейска академия в Богота

...
Броят на убитите при атентата срещу полицейска академия в Богота
Коментари Харесай

Броят на убитите при атентата в Богота достигна 21

Броят на убитите при атентата против полицейска академия в Богота през вчерашния ден е достигнал 21. 68 индивида са ранени при офанзивата с кола бомба, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на официално съобщение на полицията в колумбийската столица. Сред починалите е жена от Еквадор. Ранени са един еквадорец и двама панамци, заяви ДПА, цитирайки публични данни.
 
Колумбийските управляващи оповестиха тридневен печал и ще засилят граничния надзор и инспекциите по пътищата, водещи към градовете.
 
Посегателството против нашата юноша и нашата независимост няма да остане безнаказано, даде обещание десният президент Иван Дуке в телевизионно послание към нацията, обявявайки траура.
 
 БГНЕС

Шофьорът на камионетката с експлозиви е разпознат като 57-годишния Хосе Адемар Рохас Родригес , обвързван с лявата бунтовническа формация Армия за национално избавление. Той е страдал от нелечима болест и терористите са му платили да извърши нападението, при което са употребявани 80 кг от мощния експлозив пентолит, заяви телевизия " Каракол ", като се базира на източник от разузнаването, съобщи ТАСС.-->
 
Смята се, че Рохас Родригес е умрял при детонацията , откакто си пробил път през бариерата и блъснал трима бойци, пробвали се да го спрат. Нападението е било подготвяно в продължение на три месеца и моментът за него е бил определен по този начин, че да съвпадне с гала за кадетите в полицейската академия.
 
 БГНЕС

Съединени американски щати, Еквадор, Панама, Венецуела и Аржентина са измежду страните, които осъдиха нападението и показаха състрадание и съболезнования за жертвите и членовете на техните фамилии.
 
След като пристигна на власт през август предходната година, новият колумбийски президент Иван Дуке спря мирните договаряния с Армията за национално избавление, стартирани от неговия предходник Хуан Мануел Сантос, напомня ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР