Броят на убитите при антиправителствени протести в Етиопия достигна 86,

...
Броят на убитите при антиправителствени протести в Етиопия достигна 86,
Коментари Харесай

Десетки загинали при антиправителствените протести в Етиопия

Броят на убитите при антиправителствени митинги в Етиопия доближи 86, а министър председателят Аби Ахмед прикани жителите да се опълчват на сили, които заплашват да попречват напредъка на страната. Това съобщи организация ENA, представена от БГНЕС.
" Трябва да спрем силите, които попречват нашите стъпки, до момента в който ние се придвижваме към нашите цели ", съобщи министър председателят, разяснявайки митингите. Ахмед също сподели, че държавното управление няма да се отклони от отговорността да пази хората и тяхното имущество.
Припомняме, че в четвъртък локалните медии оповестиха, че минимум 78 души са станали жертва на митингите в Етиопия, а повече от 400 души са били арестувани по отношение на безредиците.
Насилието в Етиопия стартира предходната седмица с митинги против държавното управление на премиера Аби Ахмед и бързо прерасна в междуетнически конфликти. Недоволства избухнаха в столицата Адис Абеба и в огромна част от района Оромия. Активист упрекна силите за сигурност, че се пробват да извършат нахлуване против него в дома му - изказване, което полицейските чиновници отхвърлиха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР