Броят на туристите от Азербайджан, които избират да прекарат почивката

...
Броят на туристите от Азербайджан, които избират да прекарат почивката
Коментари Харесай

Броят на туристите от Азербайджан се увеличава

Броят на туристите от Азербайджан, които избират да прекарат почивката си в България, нараства с всяка минала година. Това сподели посланикът на Азербайджан Наргиз Гурбанова, предава „ Фокус ".

Тя похвали организацията на българското домакинство на 2-рия Международен работен семинар " По Западния път на коприната ", извършен в интервала 27-28 юни, и изрази вяра, че България и Азербайджан ще продължат да построяват и развиват партньорство в региона на туризма и отсега нататък.

„ Когато през днешния ден приказваме за " Пътя на коприната ", не става дума единствено за „ твърда " инфраструктура, само че и за „ мека " инфраструктура, за зараждането на нови хрумвания и креативност при инициирането на планове и хрумвания за развиване. Азербайджан е един от основните участници в онлайн платформата на ЮНЕСКО " Пътя на коприната ", която се създава и поддържа с присъединяване на моята страна, Казахстан, Германия и Оман. Тази онлайн самодейност има за цел да събира и популяризира скъпи знания в интерес на университетските и културните среди и необятната аудитория. Тя продължава традицията на " Пътя на коприната " и спомага за усилване на разговора и обмена сред институциите, учените, създателите, педагозите, туристическия бизнес, студентите и младежта ", изясни Наргиз Гурбанова.

Посланикът на Азербайджан Наргиз Гурбанова означи също, че Азербайджан се намира от епохи на " Пътя на коприната " като деен участник в търговията и обмяната на хрумвания, просвета, обучение и просвета и способства доста за неговото развиване. Тя добави, че към този момент се провеждат пътешествия този наршрут, които усилват туристическия капацитет и Азербайджан с неспокойствие чака сходна взаимна самодейност и с България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР