Броят на туристите, които посещават Куба, бележи покачване въпреки кампаниите

Броят на туристите, които посещават Куба, бележи покачване въпреки кампаниите ...

Куба обяви, че посреща все повече туристи.


Броят на туристите, които посещават Куба, бележи покачване въпреки "кампаниите" на САЩ да ограничат най-големия икономически сектор на острова, обявиха кубинските власти, цитирани от Франс прес.

От 1 януари до 9 август Куба е посетена от 3 милиона туристи, а прогнозите за цялата 2018 г. са за 5 милиона посетители спрямо 4,5 милиона през 2017 г.

Този резултат е постигнат "въпреки организираните и ръководени от правителството на САЩ кампании за намаляване на потока от американски посетители в нашата страна", се казва в изявление на министерството на туризма.

Куба привлича всяка година милиони туристи с плажовете си, колониалния чар на градовете си, красотата на природните си обекти, но и със сигурността, с която се ползват туристите на острова.

От края на септември обаче тази репутация е атакувана от САЩ, които призовават гражданите си да избягват посещения в Куба.

През 2017 г. Куба е посетена от 619 523 американци, което е над тройно повече от 2016 г.

Освен предупрежденията, които отправя към американците администрацията на Тръмп, хотелиерството на острова пострада и от урагана "Ирма" в началото на септември.

(БТА)

Източник: btvnovinite.bg