Броят на цивилните жертви от руското нападение над Украйна, потвърден

...
Броят на цивилните жертви от руското нападение над Украйна, потвърден
Коментари Харесай

Русия продължава офанзивата си в Донбас

Броят на цивилните жертви от съветското нахлуване над Украйна, доказан от Организация на обединените нации, надвиши през днешния ден 5 хиляди души. Жертвите в град Часов Яр в Донецка област, който бе бомбардиран в неделя, са минимум 43, съобщи БНР.

През миналата нощ и денем продължи обстрелът над Николаев и Харков.

През последното денонощие украинската войска отби съветските офанзиви в Донбас и нанесе ракетен удар по база на окупаторите в Нова Каховка, Херсонска област. Местният шеф, подложен на поста от Русия, упрекна украинците, че обстрелват цивилното население.

Кремъл изключи договаряния за мир, само че е податлив на диалози за деблокиране на черноморските пристанища.

Руснаците и войските на ДНР и ЛНР са на път, по личните им думи, да обкръжат град Северск в Донецка област, за който претендират от самообявилата се Донецка национална република.

Украинските управляващи оповестяват за голямо скупчване на противников войски против Славянск. Репортери на Франс прес оповестяват, че над една трета от жителите на различен фронтови град - Бахмут, са го напуснали.

На североизток град Харков е под непрекъснат обстрел. Най-малко 12 цивилни бяха ранени при обстрел над Николаев, на югозапад.

Окупационната администрация в Херсонска област упрекна украинците, че обстрелват личните си цивилни. Поводът бе обстрелът по град Нова Каховка, при който - съгласно Киев - са били убити десетки съветски бойци.

Според организация Ройтерс обстрелът е въведения към масирана контраатака, с която Киев ще се опита да си върне териториите, завзети от руснаците още при започване на март. Украинското държавно управление предизвести още преди дни хората да изоставен Херсон.

На фона на тези събития представителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери, че за обновяване на мирните договаряния с Украйна не може да се приказва. Но турският боен министър Хулуси Акар удостовери, че съветска военна делегация ще бъде на следващия ден в Истанбул, с цел да договаря с украински военни за отваряне на кулоар в Черно море за безвреден експорт на зърно от Одеса.

На доктрина, това ще разреши увеличение на експорта и на приходите в украинската хазна. Сега Киев разчита основно на грантове като този от милиард и 700 милиона $, за който министър председателят Денис Шмигал благодари през днешния ден персонално на американския президент Джо Байдън. Също през днешния ден Европейският съюз отпусна 1 милиард евро за Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР