Броят на точните удари в пределите на двете врати на

...
Броят на точните удари в пределите на двете врати на
Коментари Харесай

Точните удари на световни първенства са намалели драстично

Броят на точните удари в рамките на двете порти на международни шампионати спадна с третина единствено в границите на последните осем години, съобщи на конференция на ФИФА холандецът Марко ван Бастен. Бившият футболист и треньор сега е началник на комисията за техническо развиване на Международната футболна асоциация.

Football is taking centre stage at the FIFA Football Conference. National team coaches and technical directors of over 200 football associations are gathered in London to analyse the 2018 @FIFAWorldCup pic.twitter.com/jiyTlAEPVP
— Marco van Basten (@MarcoVanBasten) September 23, 2018
Съгласно данните на ФИФА, през 2010-а година в Република Южна Африка са регистрирани 1000 точни удара, през 2014-а в Бразилия броят е намалял до 788, с цел да стигне до 684 в Русия през това лято. Ван Бастен обаче счита това за напълно обикновено.

"Фуболът стана по-сложен. Играчите са длъжни да играят мъдро и да бъдат такически готови, с цел да основават проблеми на противника. Трябва да бъдат бързи и изобретателни, с цел да бъдат опасност за бранителите, които в днешни времена играят плътно ", сподели Ван Бастен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР