Броят на тихите носители - хората, които са заразени от

...
Броят на тихите носители - хората, които са заразени от
Коментари Харесай

Тихи носители на зараза

Броят на " тихите носители " - хората, които са инфектирани от новия ковид, само че развиват признаците по-късно или няма признаци - може да бъде толкоз огромен, колкото една трета от тези, които са тествани позитивно. Това сочат класифицирани данни на китайското държавно управление, представени от хонконгския вестник South China Morning Post. 
Това би могло в допълнение да усложни тактиките, употребявани от страните за ограничение на вируса, който е заразил над 300 хиляди в международен мащаб.
Повече от 43 000 души в Китай са тествали позитивно за Covid-19 до края на февруари, само че не са развили признаците, положение, нормално известно като асимптоматично, съгласно данните. Те са били сложени в карантина и следени, само че не са били включени в формалния лист на доказаните случаи, който по това време възлизаше на към 80 хиляди. 
Учените не са съумели да се спогодят каква роля играе безсимптомното предаване за разпространяването на заболяването. Обикновено пациентът развива признаци за пет дни, макар че инкубационният интервал може да бъде до три седмици в някои редки случаи. 
Световната здравна организация класифицира всички хора, които са тествани позитивно, като доказани случаи, без значение дали имат някакви признаци. Южна Корея също прави това. Но китайското държавно управление промени своите насоки за подредба на 7 февруари, като брои единствено пациентите със признаци като доказани случаи. Съединените щати, Англия и Италия просто не тестват хора без признаци, с изключение на медицински служащи, които имат продължителна експозиция на вируса.
Подходът, общопризнат от Китай и Южна Корея за тестване на всеки, който е имал непосредствен контакт с пациент, без значение от това дали индивидът има признаци, може да изясни за какво двете азиатски страни, наподобява, са овладели разпространяването на вируса. Хонконг уголемява тестванията за идващите на летището в града, даже в случай че пътуващите нямат признаци. Междувременно в множеството европейски страни и Съединени американски щати, където се тестват единствено тези със признаци, броят на инфекциите продължава бързо да нараства.
Все по-голям брой изследвания слагат под въпрос предходното изказване на СЗО, че асимптоматичното предаване е „ извънредно рядко “. Доклад на интернационалната задача на СЗО след пътешестване до Китай пресмята, че безсимптомните инфекции съставляват 1 до 3 на 100 от случаите, съгласно документ на Европейския съюз.
„ Броят на новите случаи на ковид в международен мащаб продължава да нараства, а разликата сред отчетите от Китай и статистическите оценки на заболеваемостта въз основа на случаи, диагностицирани отвън Китай, демонстрира, че забележителен брой случаи са незадоволително диагностицирани “, настояват група японци специалисти, ръководени от Хироши Нишиура, епидемиолог от Университета Хокайдо, които написаха в писмо до Международното списание за инфекциозни заболявания през февруари.
Съвместно изследване на специалисти в Китай, Съединени американски щати, Англия и Хонконг реши, че недокументираните случаи на пневмония, най-вече с леки или даже без признаци, са източник на зараза за 79 на 100 от документираните, преди Ухан да бъде затворен на 23 януари.
" Тези недокументирани пациенти постоянно изпитват леки, лимитирани или никакви признаци и затова остават неразпознати и, според от тяхната инфекциозност и брой, могат да изложат на вируса надалеч по-голяма част от популацията, в сравнение с в случай че бяха заболели ", споделят специалистите.
Отделно изследване на учени от Тексаския университет в Остин оцени, че хората, които към момента не са развили признаци, предават към 10 на 100 от 450 случая, които са изследвали в 93 китайски града.
По-доброто схващане на безсимптомните случаи може да докара до корекции в политиката на публичното здраве, споделиха още специалистите.
Анализ на South China Morning Post, представен от организация " Фокус ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР