Броят на тежките катастрофи и загиналите в тях намаляват заради

...
Броят на тежките катастрофи и загиналите в тях намаляват заради
Коментари Харесай

Извънредното положение намали броя на тежките катастрофи по пътищата


Броят на тежките произшествия и починалите в тях понижават поради въведеното в страната изключително състояние, демонстрират данни, публикувани без значение един от различен от Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " (ДАБДП) и " Института за пътна сигурност ".

Тежките произшествия в интервала от 14 март до 7 април 2020 година са със 186 по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Въпреки в пъти намалелия трафик поради апелите да се пътува единствено при неотложна потребност и поставените КПП-та на изходите на регионалните центрове всеки ден са ставали приблизително по 7 пътни катастрофи със починали или ранени хора и повече от 30 - единствено с материални вреди, сочи анализът на организацията. За цитирания интервал живота си на пътя са изгубили 20 индивида, а ранените са повече от 230, написа „ Дневник “.

От Института за пътна сигурност пък оповестиха, че за първите три месеца на 2020 година починалите при произшествия са 85, което е с 24% по-малко, в сравнение с за същия интервал на 2019 година За март жертви са 26, което е с 39% по-малко от същия месец на предходната година.

Ако изключителното състояние се резервира до 13 май, се чака понижението на починалите при произшествия на годишна база да доближи 20%, или 484 броя по отношение на 628 за 2019 година

Въпреки спомагателните отговорности на Пътна полиция, свързани с подкрепяне обезпечаването на пропускателните пунктове на входовете и изходите на градовете, нейните чиновници не престават да упражняват ефикасен надзор на пътя, предизвестяват от организацията за пътна сигурност. От началото на изключителното състояние до момента са наложени над 65 хиляди наказателни постановления и фишове. " Нека нарушителите не разчитат, че заради изключителното състояние контролът на пътя е намалял ", се споделя още в известието.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР