Броят на т.нар. таксита „копърки“ в Бургас се оказва плашещо

...
Броят на т.нар. таксита „копърки“ в Бургас се оказва плашещо
Коментари Харесай

Всяко пето такси в Бургас - копърка

Броят на така наречен таксита „ копърки “ в Бургас се оказва плашещо огромен. По информация, споделена от чиновници на браншови организации пред "Флагман ", в града работят над 900 жълти коли, само че информация в регистъра на Община Бургас сочи, че колите с извадени разрешителни до месец март са към 700. Равносметката сочи, че 200 незаконни таксита кръстосват Бургас всекидневно.

„ Откакто контролът от страна на ДАИ спадна, тук към този момент е безспорен безпорядък. Едните си заплащат налога от 660 лв., постоянни са и извършват услугата качествено, другите - като че ли живеят на техен тил – не дават и стотинка на общината, подбиват цените, вършат нерегламентирани курсове и унищожават бизнеса “, разясняват за "Флагман " осведомените в сектора.

Оказва се по този начин, че има няколко „ малки врати “, които копърките могат да употребяват, с цел да заплащат допустимо минимум, в случай че не е и никакви средства на общината. Реално тези хитри трикове са незаконни, само че защото контролът е занижен – в ДАИ-Бургас сега има 2-ма инспектори, а КАТ рядко ревизира таксиметрови коли, „ номерът минава “.

„ 200 коли не си заплащат налога – това са 132 000 лева, които вместо да отиват в Община Бургас като налози, се губят. Отделно, от общия брой на останалите таксиметрови водачи, има такива, които го заплащат при започване на годината 1 или 3 месеца. Когато този период изтече, стикерът за заплатен налог остава залепен на автомобила, само че де факто е недействителен. Тук се разчита на наивността на клиента – какъв брой пъти ви се е случвало да ревизирате дали стикера за платения налог е годен? Изключително мъчно е за един елементарен човек да разграничи незаконното такси от изцяло изрядното “, разясняват още от сектора.

Някои от таксиджиите пък употребяват друга специфичност, чийто триумф разчита на невниманието на клиента. Те просто смъкват табелката от покрива на колата, на която написа „ Такси “ и не престават да карат колите си, търсейки клиенти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР