Броят на студентите в България намалява, като за последните 5

...
Броят на студентите в България намалява, като за последните 5
Коментари Харесай

Студентите намаляват, стопиха се с 40 000

Броят на студентите в България понижава, като за последните 5 години те са с над 40 хиляди по-малко. Близо 200 хиляди са студентите сега, по данни на просветното министерство, заяви бТВ.

Заедно с българските си сътрудници, през днешния ден честват и над 13 хиляди души от други страни, които се образоват у нас.

Бъдещите висшисти са в 52-е професионални посоки, в 51-ин университета. От следващата година стартира да действа още един университет - Висшето военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия.

Най-много остават студентите по стопанска система. Но в това време преподавателите признават, че науката в университетите куца, липсват сериозните научни изявления  Тези изявления към този момент са един от критериите, по които се дефинира стипендията за висшите образователни заведения, реализацията на студентите и оценката от акредитацията.

Тези висши учебни заведения, които са си трансформирали вътрешните правила за заплата и предизвикват преподавателите, които правят научна активност, най-силно са повишили индикаторите си за публикационна интензивност, разяснява тематиката  Красимир Вълчев, министър на образованието и науката. Рейтинговата система на висшите учебно заведение сподели, че студентите по стопанска система в цялата страна са намалели под 40 хиляди.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР