Броят на споделените работни (коуъркинг) пространства в глобален мащаб ще

...
Броят на споделените работни (коуъркинг) пространства в глобален мащаб ще
Коментари Харесай

Ползвателите на коуъркинг пространства ще се удвоят през следващите 3 години

Броят на споделените работни (коуъркинг) пространства в световен мащаб ще нарасне от 14 411 през 2017 година до малко над 30 000 през 2022 година по данни на Global Coworking Unconference Conference (GCUC)
Това значи, че те ще се усилват  с 16,1% на годишна база. Броят на членовете им ще пораства даже по-бързо от броя на пространствата. Прогнозата е употребяващите коуъркинг места от 1,74 млн. през 2017 година да надвишават 5 млн. през 2022 година.
„ Наблюдаваме възходяща наклонност огромните корпорации да се възползват от преимуществата на споделените работни пространства. Някои софтуерни колоси, като IBM, Microsoft и Verizon, тестват потреблението на коуъркинг пространства за чиновниците си, тъй че да могат да бъдат по-близко и да взаимодействат по-лесно с новаторски започващи компании. “
Това показа Божидар Георгиев, един от създателите на Work&Share.



„ Подобна наклонност наблюдваме и у нас – компании като  Кока Кола, Сосиете Женерал и БАКБ се обръщат към коуъркинг пространствата, поради екосистемата, която построяват и поради лесния достъп до новаторски хрумвания и нови гении. Повечето споделени пространства са фокусирани върху фрийлансъри и дребни компании, до момента в който ние осъзнахме, че може да въведем тази идея и да предложим среда и на по-големи екипи и бързоразвиващи се компании, които имат потребност от гъвкавостта, коятото предлагаме “, допълниха от екипа на Work&Share България.



Пример в международен мащаб в това отношение е WeWork – една от най-големите вериги за коуъркинг пространства в света, която през последната година е нараснала корпоративната си потребителска база с 370%. Към юни 2018 година корпоративните жители съставляват почти една четвърт от членовете и приходите на WeWork.  Веригата също по този начин основават обособени пространства предазначени особено за клиенти като IBM, UBS и Фейсбук.


Нарастващата потребност от по-голяма еластичност на работното място кара от ден на ден от огромните компании да употребяват споделените работни пространства.  Работейки един до друг със стартъпите, те имат за цел да бъдат в крайник с новостите, да откриват нововъзникващите трендове и нови благоприятни условия за продажба на услуги.
Според прогнозите на Световния стопански конгрес, до 2030 година самонаетите или така наречен фриленсъри ще съставляват 80% от работната мощ. Тази наклонност, съчетана с възходящата потребност от страна на фирмите за взаимна работа с нови гении, ще продължи да задвижва търсенето на коуъркинг пространства – бъдещето им наподобява повече от обещаващо. Освен опциите за друго работно място, те оферират и извънредно необятна палитра от събития и образования, които постоянно се провеждат най-вече за хората, които работят в тях, само че има и отворени формати, които в допълнение основават благоприятни условия за срещи и запознанства.Share
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР