Броят на смъртните случаи от коронавируса в Испания намалява за

...
Броят на смъртните случаи от коронавируса в Испания намалява за
Коментари Харесай

Жертвите на Covid-19 в Испания са най-малко от 19 дни

Броят на смъртните случаи от ковид в Испания понижава за трети следващ ден, като през днешния ден бяха оповестени 510 умряли за последните 24 часа – най- дребният броя от 23 март, съобщи Ройтерс.

Жертвите на Covid-19 в страната се усилиха до16 353, заяви здравното министерство, а броят на доказаните случаи стана 161 852 от 157 022 ден по-рано, т.е. нарастване с към 4800 за ден.

Данните са окуражаващ знак за Испания, която е трета в света по умряли от вируса след Италия (18 849 души) и Съединени американски щати (18 777).

В началото на април жертвите за денонощие доближиха до 950 за денонощие, което претрупа здравната система и принуди районните управляващи да основат краткотрайни морги, даже в ледена пързалка.

Но с понижаване на новите инфектирани и смъртните случаи държавното управление стартира последователно разхлабване на ограничаващите ограничения, които държаха множеството хора по домовете им от средата на март.

От понеделник на служащите в браншове като строителство и произвеждане, ще бъде разрешено да се върната на работа, макар че държавното управление удължи рестриктивните мерки за секване на сухопътната граница с Франция и Португалия.

Също от понеделник на метростанциите и жп гарите ще бъдат раздавани маски, защото някои компании взеха решение да възобновят активността си след двуседмичен интервал на „ хибернация “, уточни здравното министерство в петък.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР