Броят на смъртните случаи от коронавирус в щата Ню Йорк

...
Броят на смъртните случаи от коронавирус в щата Ню Йорк
Коментари Харесай

Смъртните случаи от коронавирус в Ню Йорк се увеличиха рязко

Броят на смъртните случаи от ковид в щата Ню Йорк скочи внезапно до 3565 умряли до събота, сподели губернаторът Андрю Куомо и разгласи, че през вчерашния ден броят на починалите е бил 2935. Това е най-големият скок за 24 часа, регистриран в щата, показва БГНЕС.
В момента в Ню Йорк има регистрирани 113 704 случая на COVID-19 - единствено с 6 000 по-малко от най-тежко засегнатата от пандемията Италия. 63 306 от заболелите са в Ню Йорк, а умрелите там са 2 624.
В ежедневния си брифинг губернаторът Андрю Куомо съобщи, че пандемията може да доближи своя пик в щата от 4 до 14 дни и това ще подложи на тестване здравната система, която ще би трябвало да се оправи със забележителен приток от заболели пациенти.
" Част от мен би желала в този момент да бъде пикът. Но има част от мен, която споделя, че е добре, че не сме в пика, тъй като към момента не сме подготвени ", сподели губернаторът. Той добави, че в този момент федералното държавно управление ще разполага с личен състав и ще оборудва болница в Манхатън за лекуване на инфектирани с ковид. Съоръжението може да одобри 2500 пациенти.
Щатът продължава да търси незабавно нужните му кислородни апарати, сподели оше Куомо. Той благодари на китайското държавно управление за даряването на 1000 от животоспасяващите устройства, които се чака да дойдат през днешния ден, 4 април. Куомо сподели още, че щата Орегон ще достави 140 апарата.
Губернаторът предизвести, че до момента в който числата в Ню Йорк нарастват с по-бавни темпове, броят на инфектираните пораства с бързи темпове в прилежащия Лонг Айлънд. 85 000 доброволци - в това число 22 000 отвън щата - са се записали, с цел да оказват помощ в епицентъра на пандемията от ковид в страната.
Часове по-рано градът изпрати апел на своите 8,6 милиона поданици, призовавайки лицензираните здравни служащи да се включат непринудено.
" Към всеки, който към момента не е в този дуел - имаме потребност от вас ", сподели кметът Бил де Блазио, искайки помощ от " всеки медицински експерт: доктор, здравна сестра, доктор, здравен експерт. " Кметът е пресметнал, че градът се нуждае от още 45 000 души медицински личен състав за битка с пандемията през април и май.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 4 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР