Броят на случаите на заразяване с нова коронавирусна инфекция в

...
Броят на случаите на заразяване с нова коронавирусна инфекция в
Коментари Харесай

Азия се възстановява, Европа и Америка са под атака: Каква е ситуацията с разпространението на COVID-19 в света

Броят на случаите на заразяване с нова коронавирусна зараза в света съвсем доближи 1,5 млн. Рекорден брой инфектирани хора бяха регистрирани в Съединени американски щати - 395 хиляди Освен това в Съединени американски щати над 12 хиляди души починаха от затруднения, породени от COVID-19.

В Европа максимален брой смъртни случаи са регистрирани в Италия - над 17 хиляди Въпреки ежедневния спад на новите инфекции, министър председателят на страната Джузепе Конте съобщи, че е рано да се приказва за премахването на карантината.

Междувременно Китай възвърне вътрешните полети с Хубей, който беше в центъра на епидемията. Освен това транспортната обсада бе отстранена от административния център на района - град Ухан, написа "Поглед инфо " .

Общият брой на доказаните случаи на коронавирусна зараза с COVID-19 в света надвиши 1 милион 436 хиляди, сочат данните на Световната здравна организация.

Лидер в броя на инфектираните са Съединени американски щати. За ден в страната има нарастване с 31,7 хиляди инфектирани. Общият брой на инфектираните е 395 хиляди души. В същото време на 8 април в Съединени американски щати е регистриран рекорден брой смъртни случаи от ковид дневно - 1895 души.

Според университета Джон Хопкинс, Ню Йорк е епицентърът на епидемията в Съединени американски щати. Броят на инфектираните в това положение към този момент надвиши броя на инфектираните в цяла Италия - надлежно над 159 хиляди и 139 хиляди.

Междувременно специалистите стигнаха до заключението, че вирусът не е донесен в Ню Йорк от Азия, както се смяташе по-рано, а от Европа. Това заяви The New York Times, базирайки се на изследване, извършено от американски учени от разнообразни университети.

„ Повечето случаи са ясно европейски “, споделя за изданието генетик от Медицинската школа Икан в Нью-Йорке на медицинския център Маунт-Синай Харм ван Бакел.

Така възбраната за влизане в Съединени американски щати от 26 европейски страни (Шенгенски държави), въведена на 13 март, беше закъсняла. В същото време сходни ограничавания за Китай бяха въведени при започване на февруари.

Обърнете внимание, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна за разпространяването на болестта СЗО, като съобщи, че организацията не е в положение да предизвести в точния момент международната общественост за опасността от COVID-19.

В тази връзка държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео означи, че Вашингтон преразглежда размера на финансирането на Световната здравна организация.

Григорий Яригин, американец, доцент в катедрата за американски проучвания в Санкт Петербургския университет, изясни, че повода за високите проценти в Съединени американски щати е, че ограниченията „ не са били задоволително строги, не са универсални “.

„ Разбира се, невероятно е да се заключи, само че защото държавната система за взимане на решения в Съединени американски щати е извънредно комплицирана, решенията не се вземат централно и навреме, а скоростта на взимане на тези решения беше отразена в тези ограничения, които бяха неефективни “, изясни специалистът.

Европейската пандемия

Фокусът на инфекцията в Европа се е преместил от Италия в Испания. Броят на инфектираните в страната са над 146 хиляди души, съвсем 15 хиляди души починаха.

Рекорден брой смъртни случаи от зараза дневно са регистрирани във Франция. Според Джером Саломон, началник на френската дирекция по опазване на здравето, в сряда вечерта на 8 април броят на жертвите на COVID-19 в страната е близо 11 хиляди.

Тази цифра внезапно се увеличи, откакто държавното управление реши да добави към статистическата информация информацията за смъртността от вируса в старешки домове.

В Италия се регистрира рекорден брой случаи на възобновяване дневно. Според шефа на италианския отдел за гражданска отбрана Анджело Борели на 8 април са регистрирани 2099 такива случаи. Общо 139 000 души са инфектирани в страната от разпространяването на вируса, над 17,6 хиляди са станали жертва на пандемията.



Въпреки намаляването на ежедневния приръст на инфектираните, в Италия не се приказва за анулация на карантината. Това съобщи министър председателят Джузепе Конте в изявление за немското издание Bild. Според него „ учени и специалисти поучават, единствено когато обстановката в действителност се усъвършенства, тогава ограниченията да се отслабят “.

Освен това италианският министър председател прикани да не се спекулира по тематиката за съветската помощ. Той акцентира, че това е жест на благосклонност от страна на Москва.

„ За италианското държавно управление е засегнатост да мисли, че помощта, която получаваме от Русия, Китай или други страни, може да повлияе на геополитическото състояние на Италия. Това е огромна засегнатост освен за мен, само че и за Владимир Путин “, сподели Конте.

Според него Владимир Путин „ в никакъв случай не е желал да употребява тази помощ „ като лост за напън, когато прояви взаимност с Италия. “



„ Ситуацията в Азия “

На 8 април китайските управляващи отстраниха изцяло кордона и им разрешиха да изоставен провинция Хубей от Ухан. От 23 януари това обитаемо място е на практика изолирано от останалия свят заради разпространяването на COVID-19. Освен това Китай възобнови вътрешните полети с Хубей.

В същото време в страната към момента се записват нови инфекции. Според Държавния комитет по хигиена и опазване на здравето на КНР през миналия ден в страната са инфектирани 63 души, до момента в който 61 от общия брой са били импортирани.

Друга страна, която съумя да спре избухливото разпространяване на вируса, е Южна Корея. Но през последните дни се следи и нарастване на броя на болестите, донесени от чужбина. В тази връзка беше взето решение за ограничение на безвизовия режим за 90 страни, в това число Русия, заяви Министерството на външните работи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР