Броят на случаите на коронавирус в Сърбия за ден се

...
Броят на случаите на коронавирус в Сърбия за ден се
Коментари Харесай

Вече 23 са жертвите на коронавируса в Сърбия

Броят на случаите на ковид в Сърбия за ден се усили със 115 души и възлиза на 900, а броят на смъртните случаи се усили до 23. Това заяви Министерството на здравеопазването на страната.
" До момента това е най-лошият ден за Сърбия от началото на епидемията. Седем души починаха през нощта. Страхуваме се, че идните дни ще са още по-лоши. Предприехме прекомерно меки ограничения за самоизолация. Близо сме до сюжета на Италия и Испания ", сподели шефът на белградската болница по инфекциозни болести Горан Стефанович.
В понеделник бе обявено за 785 инфектирани. Девет души са в тежко положение, 62 са на устройства за механична вентилация (IVL).
На 26 март сръбският кабинет на министрите помоли Русия за помощ в битката против новия ковид. Белград изиска съответна помощ в границите на съглашението сред двете държавни управления за съдействие в региона на незабавната филантропична помощ. От своя страна прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков съобщи, че „ настояването на толкоз значима, съюзна за нас, братска страна като Сърбия “ няма да остане без отговор.
Сърбия изцяло затвори границите си, в страната има изключително състояние и полицейски час. Парламентарните избори бяха анулирани, междуградските автобусни и железопътни услуги бяха спрени. Хората над 65 години нямат право да излизат на улицата.
В сръбския самостоятелен район Косово и Метохия са регистрирани 108 случая на болест, един човек е умрял. В прилежаща Босна и Херцеговина броят на инфектираните доближи 410, 12 от тях починаха, други 17 души се възвърнаха. В Черна гора броят на инфектираните доближи 115, един човек умря, 6 662 души са под хигиеничен контрол.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 31 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР