Броят на скоростните влакове от типа Интерсити, които се движат

...
Броят на скоростните влакове от типа Интерсити, които се движат
Коментари Харесай

Удвояват броя на влаковете между Брюксел и Нидерландия в края на 2024 г.

Броят на скоростните влакове от вида " Интерсити ", които се движат всекидневно сред белгийската столица Брюксел и Нидерландия, ще бъде подсилен от 16 на 32 в края на 2024 година, съгласно нидерландската Национална железопътна компания Народно събрание (Nederlandse Spoorwegen - бел. ред.) и Националната железопътна компания на Белгия (SNCB).

Това белгийската организация Белга, представена от Българска телеграфна агенция. 

Новите влакове ще пътуват 16 пъти дневно (в дадена посока и обратно) по високоскоростната линия сред железопътните гари " Амстердам зуид " ( " Амстердам юг " ) и " Брюксел миди " ( " Брюксел юг " ). По време на пътуването те ще стопират и на гарите " Схипхол еърпорт " (Летище Схипхол), в Ротердам, както и на " Антверп-центраал " (централна гара на Антверпен).

Пътуването с трен сред Брюксел и Амстердам ще продължава към два часа,

което е с 45 минути по-бързо, в сравнение с се пътува сега. То ще обезпечава опция на пътуването със скоростните влакове на компанията " Талис " (Thalys), които се движат сред гарите " Брюксел миди " и " Амстердам центраал " (централна гара на Амстердам).

По-малко спирки

" Интерсити " влаковете и сега се движат сред " Брюксел миди " и " Амстердам центраал ", само че стопират на повече гари. Тази линия ще бъде непокътната, само че ще бъде скъсена. От 2025 година влаковете ще се движат сред Ротердам (Нидерландия) и " Брюксел миди ". Те ще стопират в Бреда, в Ноордеркемпен, на " Антверп-центраал ", в Мехелен, на гарата на Летище " Брюксел ", на " Брюксел-норд " ( " Брюксел север " ) и на " Брюксел-центраал " (централна гара на Брюксел).

Според новото разписание ще бъде спряна директната влакова връзка сред Амстердам и Летище " Брюксел ", както и с други по-малки гари по настоящия маршрут на влаковете. Според нидерландската Национална железопътна компания, пътуването, при което ще се постанова промяна на влака в Ротердам, няма да отнеме повече време, в сравнение с се пътува сега. 

Точните написания на влаковете и цените на билетите за тях следва да бъдат конкретизирани от железопътните компании на Нидерландия (NS) и Белгия (SNCB).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР