Броят на руските граждани, летели до окупирания от турците Северен

...
Броят на руските граждани, летели до окупирания от турците Северен
Коментари Харесай

Руснаците търсят спасение в Северен Кипър

Броят на съветските жители, летели до окупирания от турците Северен Кипър, се е нараснал шест пъти предходната година , когато след възбраната на Европейски Съюз за полети в южната част на острова се появиха апели за директни полети до непризнатата част на острова.

По данни на турско-кипърския всекидневник Halkin Sesi предходната година на летище Еркан в окупираната северна част на Никозия са летели 29 530 съветски жители , което съставлява над 500% нарастване спрямо 2021 година, когато са кацнали едвам 4822 души. В същия отчет се показва, че украинските жители, летящи до Северна Никозия през 2022 година, са се утроили до 7740 души спрямо 2702 души през миналата година.

Докладът беше показан в миг, откакто руснаците, живеещи на Острова на Афродита, приканиха за директни интернационалните полети до Северна Никозия - искане, което се преглежда като политически неприложимо заради обстановката на острова, който е разграничен на етнически принцип от повече от половин век .

Република Кипър е забранила полетите от Русия, което отстрани лесната опция за доста руснаци, които летяха до южната част на острова и пътуваха на север.

Появиха се и различни направления през Турция, където предишния месец беше открит полет сред черноморски крайбрежен град и Ерджан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР