Броят на руските граждани, летели до окупирания от турците Северен

...
Броят на руските граждани, летели до окупирания от турците Северен
Коментари Харесай

Руснаците търсят спасение в Северен Кипър


Броят на съветските жители, летели до окупирания от турците Северен Кипър, се е увеличил шест пъти предходната година, когато след възбраната на Европейски Съюз за полети в южната част на острова се появиха апели за директни полети до непризнатата част на острова.

По данни на турско-кипърския всекидневник Halkin Sesi предходната година на летище Еркан в окупираната северна част на Никозия са летели 29 530 съветски жители, което съставлява над 500% нарастване спрямо 2021 година, когато са кацнали едвам 4822 души.

В същия отчет се показва, че украинските жители, летящи до Северна Никозия през 2022 година, са се утроили до 7740 души спрямо 2702 души през миналата година, написа news.bg.

Докладът беше показан в миг, откакто руснаците, живеещи на Острова на Афродита, приканиха за директни интернационалните полети до Северна Никозия - искане, което се преглежда като политически неприложимо заради обстановката на острова, който е разделен на етнически принцип от повече от половин век.

Република Кипър е забранила полетите от Русия, което отстрани лесната опция за доста руснаци, които летяха до южната част на острова и пътуваха на север.

Появиха се и различни направления през Турция, където предишния месец беше открит полет сред черноморски крайбрежен град и Ерджан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР