Броят на разломните линии в Турция в момента е 500,

...
Броят на разломните линии в Турция в момента е 500,
Коментари Харесай

Броят на разломните линии в Турция се е увеличил неколкократно

Броят на разломните линии в Турция сега е 500, до момента в който през 1992 година е бил 150, съобщи през днешния ден турският професор Шюкрю Ерсой, представен от държавната телевизия ТРТ-Хабер.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 580
Броят на разломите в страната се е нараснал доста от 1992 година до момента., т.е. заплахата се е нараснала 3,5-4 пъти, сподели Ерсой.

Ерсой, който приказва на конференция в Истанбул, сподели, че съгласно наличните данни в мощно засегнатия от земетресенията на 6 февруари южен окръг Хатай дълго време няма да има земетресение, по-силно от седма степен. Той обаче сподели, че има напрежение по разломната линия в региона на Малатия, както и в Адана, като там отново има капацитет за мощни трусове в бъдеще.

Ние би трябвало да сме наясно със земетресенията. Не бива обаче да трансформираме всичко това в непрекъснат боязън, сподели професорът.

Ерсой не изключи опцията за ново мощно земетресение в региона на Истанбул.

В Мраморно море има доста напрежение, няма по какъв начин да избягаме от това, сподели той, като добави, че 24 години са минали от последното мощно земетресение в региона (Измитското земетресение през 1999 година със мощ 7,5 и близо 17 000 жертви – бел. авт.)

Той напомни, че в региона на Мраморно море е станало още едно мощно земетресение – трусът край Текирдаг със мощ 7,4 през 1912 година, при който са починали близо 3 000 души, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР