Броят на престъпленията от омраза в Англия и Уелс са

...
Броят на престъпленията от омраза в Англия и Уелс са
Коментари Харесай

Все повече престъпления от омраза във Великобритания

Броят на закононарушенията от ненавист в Англия и Уелс са се нараснали с 10% през миналата година до рекордните 103 379, оповестяват от Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство в годишния си доклад, предава " Анадолската организация ".
Престъпленията от ненавист се дефинират като стимулирани от утежняване във връзка с нечия раса, пол, половост, увреждане или вяра. Досега най-разпространените закононарушения от ненавист бяха по отношение на раса, които съставляват повече от 75% от общия брой.
Министерство на вътрешните работи изяснява, че нарастването може да се отдаде и на множеството докладвани случаи на полицията, съобщи БГНЕС.
Близо половината, или 47% от всички религиозни закононарушения от ненавист, са осъществени против мюсюлмани, което са към 3500 случая – близо до миналогодишните равнища. 18% от религиозните закононарушения от ненавист са осъществени против евреи.
Тъй като това е Националната седмица за осъзнаване на престъпността от ненавист в Обединеното кралство, кметът на Лондон Садик Хан разгласи, че ще бъдат отпуснати спомагателни 500 000 английски лири за битка с закононарушенията от ненавист в града.
Както показват мнозина коментатори, тези числа демонстрират единствено върха на айсберга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР