Броят на празните магазини по централните улици на по-големите градове

...
Броят на празните магазини по централните улици на по-големите градове
Коментари Харесай

Един от всеки 10 магазина по големите търговски улици във Великобритания е празен

Броят на празните магазини по централните улици на по-големите градове във Англия не е бил толкоз висок от 2015 година насам.

Коефициентът на незаетите търговски площи бе 10,3% през юли. Той не е бил толкоз висок от януари 2015 година съгласно данни на Британския търговски консорциум (BRC), представени от Independent.

Намалял е и общият брой на хората, които влизат в магазините. Те са били с 1,9% по-малко през предишния месец. Това е най-сериозният спад от юли 2012 година. По думите на Хелън Диксън, началник на BRC, търговците са изправени пред огромни провокации.

" Главните търговски улици и комерсиалните центрове играят значима роля в живота на локалните поданици и би трябвало да обърнем внимание на възходящия брой празни магазини там ", споделя тя.

Данните на Британския търговски консорциум сочат, че броят на хората, които влизат в комерсиалните обекти по основните улици, е намалял с 2,7% през предишния месец, а този на посетителите в комерсиалните центрове с 3,1%. Търговските паркове с показват най-добре, като при тях спадът е единствено 1,2%.

Даян Уеръл, шеф на консултантската компания Springboard, счита, че празните пространства акцентират сложния стадий за търговците, като съгласно нея изключително обиден е бранша на строителните материали.

" Потребителското търсене е все по-поляризирано сред удобството и опита. А по-доброто показване на извънградските дестинации отразява обстоятелството, че парковете за търговия на дребно сполучливо преодоляват пропастта сред удобството и опита ", изяснява Уеръл.

" Те освен оферират на клиентите налична комерсиална среда, място за паркиране и елементарен метода да купиш, това което си набелязал онлайн, а кафета, заведения за хранене и даже уреди за отдих ", добавя тя.

Диксън приканва държавното управление да предприеме ограничения, с цел да овладее напрежението от затворените магазини по основните улици.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР