Броят на потвърдените случаи на заразяване с новия коронавирус в

...
Броят на потвърдените случаи на заразяване с новия коронавирус в
Коментари Харесай

Заразените с новия вирус в Дания са вече над 10 900

Броят на доказаните случаи на заразяване с новия ковид в Дания набъбна за денонощие с 69 и те към този момент са 10 927 общо за страната.

Починалите от Ковид-19 са общо 547, в това число 4 от през вчерашния ден насам, заяви през днешния ден Държавният институт за битка с инфекциозните болести, представен от ТАСС.

Дания разгласи, че е овладяла епидемията от ковид

На лекуване в лечебни заведения са 133 инфектирани, 27 от тях - в отделения за интензивни грижи. В страната са тествани за ковид общо 388 703 души. Оздравелите са 9227, съобщи Българска телеграфна агенция.

Поетапното разхлабване на противовирусните ограничения, почнало през април, планува на следващия ден да се върнат в класните стаи учениците от горния курс, да отворят порти библиотеките, църквите и предприятията за публично хранене, също и спортните обекти (но без зрители), а от 8 юни да проработят още веднъж музеите, лунапарковете, зоологическите градини и кината.

От тази дата ще бъде позволено хората да се събират на групи до 50 души. Нощните клубове и фитнес залите обаче се чака да възобновят работа едвам през август.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР