Броят на потвърдените случаи на зараза с новия коронавирус в

...
Броят на потвърдените случаи на зараза с новия коронавирус в
Коментари Харесай

Броят на заразените с коронавирус нараства в Австрия, Швейцария и Испания

Броят на доказаните случаи на болест с новия ковид в Австрия набъбна през последното денонощие със 74 и доближи 104, заяви през днешния ден министерството на труда, обществените грижи и опазването на здравето в утринната си сводка, представена от ТАСС.

В Австрия за съществуване на вируса са били изследвани 4500 души, като над 300 са били сложени под карантина поради контакти със инфектирани. Случаи на болест са открити във всички провинции на Австрия. Засега в страната няма смъртни случаи.
Австрия вкара изборен хигиеничен надзор по границата с Италия и анулира директните полети до Китай, Иран, Южна Корея, Милано и Болоня.

Увеличават се случаите на COVID-19 в целия свят

Швейцарското държавно управление заяви през днешния ден, че следи деликатно обстановката в Италия, след указа за слагане под карантина на част от северните региони на страната, само че границите остават отворени, съобщи Франс прес.

За момента няма никакви ограничавания за влизане в Швейцария, където всеки ден идват на работа към 60 000 италианци. Засега не е ясно по какъв начин ще се отрази карантината в Италия на тези пътуващи служащи, показва Агенция Франс Прес.

В Швейцария 264 души са дали позитивни проби за ковид. В кантона Тичино, който граничи с Италия, броят на случаите продължава да нараства и надмина 45, съгласно най-новите данни, оповестени през вчерашния ден. Заради бързото развиване на обстановката, управляващите на Тичино не разрешиха в петък събиранията на повече от 150 души и разпоредиха включване и на военни коли за спешна помощ в битката с епидемията.

Най-малко 589 случаи на болест са открити в Испания, заяви през днешния ден пред публицисти шефът на центъра за съгласуваност и изключителни обстановки в опазването на здравето Фернандо Симон, представен от ТАСС. Първият случай на болест беше регистриран на 31 януари. Най-много инфектирани има в самостоятелна област Мадрид. Поне 10 инфектирани са умряли. Регистрираните през последното денонощие случаи в Испания са със 159 повече от през вчерашния ден, сподели Симон.

По-рано през днешния ден Германия също заяви за нови случаи на болест. За ден те набъбнаха с 163 и доближиха 847. Случаи на болест са открити в 15 от 16-те провинции. От института "Роберт Кох " споделиха, че рискът от болест остава сдържан. По-рано министърът на опазването на здравето Йенс Шпан заяви, че пикът на болестта още не е минал и че в 80 на 100 от случаите то минава в лека форма или без никакви признаци. В оповестено през днешния ден изявление във в. "Билд ам зонтаг " Шпан споделя, че не счита за належащо затварянето на всички детски градини и учебни заведения в страната, съобщи ТАСС.

ДПА обаче цитира мнение още веднъж на Шпан, изказано в Туитър, в което той казава, че по-големите прояви би трябвало да бъдат анулирани в страната с оглед битката против разпространяването на вируса.

За по-късно през днешния ден е планувана среща на водачите от ръководещата в Германия коалиция, на която да бъдат разисквани ограничения за отбрана на най-голямата стопанска система в Европа от последствията от епидемията, съобщи ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР