Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна до

...
Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна до
Коментари Харесай

Въвеждат мобилно приложение за проследяване на COVID-19 в Германия

Броят на доказаните случаи на ковид в Германия набъбна до 61 913, а 583 души са умряли от Ковид-19, по най-нови данни на института по вирусология "Роберт Кох ", заяви Българска телеграфна агенция.
За денонощие случаите са се нараснали с 4615, а умрелите със 128, демонстрират данните.
Германският министър на правораздаването Кристин Ламбрехт сподели през днешния ден пред радио "Дойчландфунк ", че проследяващи приложения за подкрепяне на оправянето с ковид може да се употребяват единствено на доброволни начала в Германия, където хората се отнасят съмнително към цифровото следене.
"Истинско нарушаване е да разполагам с сходни данни, по тази причина не мога да не се съглася с всички, които споделят, че в случай че има такова решение, което фактически да раздира веригите на болестта, то е допустимо единствено в случай че тези, които го имат на мобилните си телефони и го употребяват, го вършат непринудено ", уточни Ламбрехт.
Германия се надява до седмици да вкара приложение за смарт телефони, което да оказва помощ за следене на болестта от ковид, откакто беше реализиран необятен политически консенсус, че възприемането на метод, на който Сингапур беше основател, може да бъда сполучлив, без да се нарушава персоналния живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР