Броят на потребителите на Dropbox към август надхвърля 500 хил.

...
Броят на потребителите на Dropbox към август надхвърля 500 хил.
Коментари Харесай

Dropbox планира листване на фондовата борса

Броят на потребителите на Dropbox към август надвишава 500 хиляди

Още по тематиката
Милиардният еднорог с българско присъединяване

Компанията Robinhood, в която съосновател е Владимир Тенев, единствено четири години след основаването й към този момент е оценена на 1.3 милиарда $
2 юни 2017
Американски софтуерни компании нападат имигрантската възбрана на Тръмп

Apple, Гугъл, Airbnb, Uber, Twitter и Фейсбук повеждат законова борба против указа на президента
6 фев 2017
Кои са най-големите започващи компании в Европа

Глобалната ранглиста оглавяват американските компании Uber и Airbnb и китайската Xiaomi
23 мар 2016 Американската компания за предпазване на данни в облачни системи Dropbox възнамерява листване на фондовата борса преди края на март, оповестява Financial Times, базирайки се на информация на осведомени с тематиката. По този метод софтуерната група се трансформира в следващата с сходни планове.

Решението на Dropbox

Dropbox е показала елементи към проекта си и е подала документи за процедурата на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища в Съединени американски щати. Дружеството беше оценено от вложители в частен рунд през 2014 година на близо 10 милиарда $. Ако това се повтори, Dropbox ще бъде най-скъпо оценената американска софтуерна компания, която желае да стане обществена, след притежателя на мобилното приложение Snapchat – Snap. В края на 2017 година и различен състезател от сектора - водачът по музикални абонаменти Spotify, разгласи упоритостите си за стартирането на акции на компанията на фондовата борса. Към Spotify и Dropbox най-вероятно ще се причислят и Airbnb, Uber и Lyft.

Първичното обществено предложение на книжата на Dropbox ще бъде ръководено от капиталовите банки Goldman Sachs и JPMorgan. И двете групи отхвърлиха коментар по тематиката. От облачната компания потвърдиха, че не са уверени дали ще съумеят да продават акциите на по-висока цена.

Специфични облачни стратегии

Dropbox e първата частна софтуерна компания, чиято пазарна оценка доближава 10 милиарда $. Въпреки това групата изпитва компликации да печели от услугите за предпазване на потребителски данни и синхронизиране на информация, защото конкуренцията в сектора е прекомерно огромна поради софтуерни колоси като Гугъл и Apple. Това предизвика Dropbox да предлага бонуси и промоционални стратегии на клиентите си, както и услуги без възнаграждение.

Броят на потребителите на софтуерната група към август е към 500 хиляди, като до този миг и над 200 хиляди компании съхраняват и обменят файлове онлайн посредством облачните ѝ системи. Голяма част от фирмите избират услугите на Dropbox, защото те им разрешават да съхраняват данните си на леснодостъпни места, без да е належащо основаването на личен сървър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР