Броят на посетителите на последното издание на автосалона във Франкфурт,

...
Броят на посетителите на последното издание на автосалона във Франкфурт,
Коментари Харесай

Автосалонът във Франкфурт отчете четвърт милион посетители по-малко

Броят на посетителите на последното издание на автосалона във Франкфурт, което завърши на 22 септември, е понижен с четвърт милион души спрямо предходното издание през 2017 година, оповестиха уредниците от немската автомобилна асоциация (VDA). През 2015-та салонът беше посетен от над 931 хиляди души, което се оказа и връх.

Спадът беше предупреден, защото още преди ревюто да отвори порти се знаеше, че на него остсъстват 30 от обичайните участници, след които Toyota, Peugeot, Nissan, Fiat, Ferrari, Mitsubishi и други. Общият брой на изложителите пък спадна от 994 през 2017-та до 830.

 Автосалонът във Франкфурт регистрира четвърт милион гости по-малко
© Reuters

Ситуацията се утежни, откакто автосалонът попадна на мушката и на протестиращи против климатичните промени. Те нахлуха в залите по време на формалното разкриване, а в идващите дни блокираха част от входовете към ревюто. За да станата нещата още по неприятни, един от дните съответства и с проведения от Грета Тунберг Глобална климатична стачка, когато митингите бяха най-силни.

Ситуацията изясни най-добре някогашния началник на " Опел " Карл Томас Нойман. В " Туитър " той написа, че шоуто е било бледа сянка на това, което трябваше да бъде. Той прави и прогнозата, че през 2021 година автосалон във Франкфурт няма да има.

 Офроуд полигонът тази година подсказва в каква посока ще се търси развиване за идващите издания.
Офроуд полигонът тази година подсказва в каква посока ще се търси развиване за идващите издания.

На този декор позицията на президента на VDA Бернард Матес беше изненадваща. Той разгласи, че асоциацията е удовлетворена от интереса към автосалона. Матес акцентира, че отразяването в обществените мрежи е стигнало нови равнища.

Той въпреки всичко не скрива, че VDA ще търси смяна на формата на автосалона във Франкфурт, като ще се опита да го направи нещо като краткотраен тематичен парк и в това време построи изложбени площи и в града, с цел да стигне ревюто до повече хора. Спасяването на салона обаче ще е грижа на идващия ръководител на автоасоциацията, защото Бернард Матес разгласи, че се отдръпва.

 Големият въпроси в този момент са ще го има ли ревюто и ще остане ли то във Франкфурт.
Големият въпроси в този момент са ще го има ли ревюто и ще остане ли то във Франкфурт.

Според медиите в Германия ориста на автосалона ще се реши напролет. Обсъжда се даже пренасяне му от Франкфурт в Берлин, който се характеризира с младо население, с емфатичен интерес към новите технологии, написа вестник Bild.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР