Броят на починалите от новия коронавирус в Иран надхвърли 4000.

...
Броят на починалите от новия коронавирус в Иран надхвърли 4000.
Коментари Харесай

Броят на починалите от коронавируса в Иран надхвърли 4000

Броят на умрелите от новия ковид в Иран надвиши 4000. Регистрираните инфектирани в страната обаче са намалели за десети следващ ден, предадоха международните организации, като се позоваха на управляващите.

Говорителят на иранското министерство на опазването на здравето Киануш Джаханпур заяви през днешния ден, че през последното денонощие от ковид са умряли 117 индивида. С това общият брой на смъртните случаи в Иран е достигнал 4110, предава Българска телеграфна агенция.

През последните 24 часа в страната са били диагностицирани 1634 инфектирани. С това общият брой на доказаните случаи към този момент е 66 220.

32 309 заболели са оздравели. В Иран са били направени общо 231 393 теста за ковид.

Иранският висш началник аятолах Али Хаменей прикани през днешния ден хората да си останат у дома по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, с цел да бъде спряно разпространяването на вируса.

Иран е най-тежко засегнатата от пандемията страна в Близкия и Средния изток. В чужбина някои подозират, че иранските управляващи занижават формалните данни за разпространяването на вируса в страната, отбелязва Франс прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР