Броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) в Холандия се

...
Броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) в Холандия се
Коментари Харесай

Влошаване на положението с коронавируса в Холандия и Швейцария

Броят на умрелите от новия ковид (COVID-19) в Холандия се е нараснал с 166 души за последното денонощие, като с това общият брой на жертвите от началото на епидемията в страната към този момент е 1 339 души, оповестиха здравните управляващи на страната.

Иначе инфектираните са се нараснали с 8 на 100 до общо 14 697 души, добави Холандският институт за публично здраве.

Междувременно Швейцария е записала общо 18 267 инфектирани от ковид към днешна дата.

Швейцария е измежду страните с най-вече инфектирани с ковид по отношение на цялото население, което в Алпийската република е повече от 8,5 млн. души.

Ако инфектираните в Швейцария се сравнят по отношение на общото популацията, там жестоко се регистрират над 2000 инфектирани на 1 милион население, което е даже по-висок индикатор от Италия и Белгия и над два пъти надлежно от Германия и Франция.

В това отношение Швейцария е единствено зад Испания (~ 2300 случая на 1 милион население), която надвиши 100 000 инфектирани през вчерашния ден и 10 000 умряли към днешна дата.

По отношение на жертвите, държавното управление на Швейцария оповестява, че все още има 505 жертви, свързани с ковид.

Европа е най-засегнатият континент по време на пандемията досега. Според Световната здравна организация в Европа са открити 503 730 инфекции - малко повече от половината от всички случаи по света.

Най-малко 33 600 души са починали до момента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР