Броят на починалите от коронавирус лекари в Италия е вече

...
Броят на починалите от коронавирус лекари в Италия е вече
Коментари Харесай

Над 100 лекари са починали от коронавирус в Италия

Броят на умрелите от ковид лекари в Италия е към този момент над 100, съобщи ДПА, като се базира на италианската Федерация на лекарите, хирурзите и лекарите по дентална медицина.

Федерацията заяви, че 62-годишна жена, която е била персонален доктор в област Венеция, е стотният доктор, умрял от ковид. По-късно федерацията заяви за още пет смъртни случая на лекари.

Италия се сблъска с най-смъртоносната зараза от ковид в света, като е известно, че здравните служащи в и отвън лечебните заведения се борят с нея, без да разполагат с съответни защитни дрехи като ръкавици и маски.
Лъч вяра: Расте броят на оздравелите от ковид в Италия Общия брой на инфектираните все още в Италия е 75 528 индивида
Карло Палермо, ръководител на лекарски профсъюз, съобщи в събота, че умрелите от COVID-19 здравни служащи са към 120.

В същото време италианската Служба за гражданска отбрана заяви за повишаване на броя на умрелите от COVID-19 до 610 спрямо през вчерашния ден, когато те бяха 542.
Снимка: Reuters
Общият брой на умрелите от ковид в Италия доближи 18 279.
Близо 14 700 души станаха жертвите на ковид в Италия Днес е петият следващ ден, в който броят на нови инфектирани в Италия не бележи пик
Новите случаи на заразяване са 4204, с което общият брой на инфектираните стана 143 626. С това бе записано на ден нарастване на инфектираните с 3% - най-високото за тази седмица, само че по-ниско от предходни стойности.

Оздравелите от ковид се усилиха с 1979 и към този момент общо са 28 470. Броят на пациентите в интензивно поделение понижа с 88 и е към този момент 3605. Намаляването на пациентите в интензивно поделение е наклонност, която се следи към този момент шести следващ ден, отбелязва ДПА.
Снимка: Reuters
Италия вкара карантина на 10 март, като срокът на настоящите ограничавания е до 13 април, само че се чака, че държавното управление ще удължи ограниченията най-малко с още две седмици.

" Ако учените дадат единодушието си, можем да стартираме да смекчаваме част от ограниченията към края на месеца ", съобщи в изявление за ДПА италианският външен министър Луиджи Ди Майо.
Италианският министър председател отхвърли апелите на работодателите за облекчение на карантината Конте съобщи, че учените поучават още да не се либерализират ограниченията
Италианският министър председател Джузепе Конте се обърна през днешния ден към синдикатите, като съобщи, че държавното управление към момента не мисли за допустимо възобновяването на работата във фабриките, затворени поради епидемията от ковид, съобщи Ройтерс.

Позицията на държавното управление стана ясна след среща на премиера Конте с представители на синдикатите и на бизнеса. Министър, взел участие в срещата, съобщи пред Ройтерс, че фабриките няма да отворят на 14 април.
400 милиарда евро помощ за засегнатите от ковид предприятия в Италия Средствата ще бъдат употребявани за обществени гаранции за заемите

Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 618 25 24 48 Света 1 586 326 68 366 94 786 353 075 Заразени* Нови Починали България 618 25 24 Света 1 586 326 68 366 94 786
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР