Броят на оздравелите от коронавирус в света надхвърли 330 хиляди

...
Броят на оздравелите от коронавирус в света надхвърли 330 хиляди
Коментари Харесай

330 хиляди оздравели от коронавирус в света

Броят на оздравелите от ковид в света надвиши 330 хиляди души. Това оповестява интернет уеб сайтът Worldometer, представен от БГНЕС.Точният брой на хората, които са съумели да преборят рисковия вирус, са 330 203.

Най-голям брой на оздравелите има в Китай – 77 279 души. Следват Испания – 48 021, Германия – 46 300, Иран- 29 812, Италия – 26 491, США – 22 828 и Франция- 21 254.

В целия свят броят на инфектираните с Covid-19 е 1 502 498, а 87 320 души са умряли, съгласно данните на Франс прес.

За пръв път ковид беше открит на 12 декември 2019 година в град Ухан, в китайската провинция Хубей. За малко време той се популяризира и в други градове на страната.

СЗО разгласи при започване на март пандемия от ковид. Той се предава главно по въздушно-капков път, при кашляне, посредством слюнка. /БГНЕС

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР