Броят на новозаразените с коронавирус (COVID-19) е скочил с над

...
Броят на новозаразените с коронавирус (COVID-19) е скочил с над
Коментари Харесай

Коронавирус: Повод за оптимизъм в Холандия, Швейцария и Израел

Броят на новозаразените с ковид (COVID-19) е скочил с над 5% през последните 24 часа в Холандия, оповестиха здравните управляващи на страната.

Регистрирани са още 952 инфектирани, като с тях общият брой инфектирани доближи 18 803 души в съпоставяне със 17 851 души доскоро.

В лечебните заведения са признати 260 души, като общият брой на хоспитализациите от началото на епидемията в страната е 735.

За последното денонощие са умряли 101 души, като с това общият брой на жертвите към този момент е 1 867 души.

Междувременно умрелите в Швейцария се усилиха до 584 от 559 души през вчерашния ден, до момента в който позитивните проби са се нараснали до 21 652 от 21 100 през вчерашния ден, което е спад спрямо предходните данни.

Швейцарският здравен министър сподели, че страната ще употребява епидемиологичните данни, с цел да реши по кое време може да стартира облекчение на ограниченията, в това число затваряне на учебни заведения, питейни заведения и заведения за хранене и възбрана на събирания на повече от петима души, които би трябвало да продължат до 19 април.

" Не можете да забравите, че даже когато сме в пика, това не значи, че е свършило. Пикът е единствено моментът, в който се надявате да стартира спад. Когато в действителност е налице спад, тогава можете да си визиите ограничения за разхлабване ", сподели той и прикани хората да останат у дома.

В Израел пък общият брой на умрелите към този момент е 55 души, до момента в който записаните инфектирани с ковид се усилиха до 8 611 души, в това число 141 пациенти в тежко положение. За последното денонощие са умряли 4 души.

В момента 107 пациенти, които са в сериозно положение, се нуждаят от респираторни апарати - нарастване под 1% през последните 24 часа. Общо 585 души са се възстановили от заболяването в Израел досега. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР