Броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция отново се покачи

...
Броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция отново се покачи
Коментари Харесай

В Гърция случаите отново се повишиха, ще уволняват неваксинираните лекари

Броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция още веднъж се повиши и за ден доближи съвсем 20 000 души. Властите отхвърлят всякаква опция за облекчение на още ограничения, съобщи кореспондентът на БНР.

При 119 смъртни случаи дневно е невероятно даже да се разяснява облекчение на част от ограниченията, считат лекарите от Съвета за надзор на пандемията. Половината от умрелите са на възраст над 80 години и с съпътстващи болести, прецизират обстановката медиците от лечебните заведения. Отново се покачва броят на инфектираните измежду децата, само че те прекарват вируса по-леко.

Активна е акцията за имунизиране на дребните деца, като имунизацията се прави единствено от педиатри. Заедно със профилираните центрове за детска имунизация здравните управляващи разрешиха от през днешния ден частните педиатри да имунизират, както в кабинетите си, по този начин и по домовете на децата, с цел да не се стресират в непозната конюнктура. Министърът на опазването на здравето Танос Плеврис съобщи, че неимунизираните медици, които в този момент са в неплатен отпуск, ще бъдат уволнявани, в случай че не си слагат ваксина до края на март. Лекари упорстват да се затегнат ограниченията в университетите, тъй като от първите дни на изпитната сесия са се нараснали инфектираните студенти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР