Броят на новозаразените с COVID-19 в ЕС е спаднал тази

...
Броят на новозаразените с COVID-19 в ЕС е спаднал тази
Коментари Харесай

ЕС отчита спад с 80 на сто на заразените с COVID-19 спрямо април

Броят на новозаразените с COVID-19 в Европейски Съюз е понижен тази седмица с 80 на 100 по отношение на данните от април, заяви през днешния ден еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис.

,,Епидемията не е завършила и заплахата не е преминала'', добави тя. По нейните думи страните от Европейски Съюз би трябвало да останат бдителни и подготвени да върнат анулираните неотдавна ограничавания, в случай че ситуацията се утежни.

Пореден растеж на COVID-19 у нас! Има нови 93 случая

Кириакидис добави, че идната седмица Европейската комисия ще направи нови оферти за създаването и доставката на ваксина. Очаква се Европейска комисия да предложи да договаря с производителите на ваксини от името на всички в Европейски Съюз, като в договарянията вземат участие и представители на европейските страни. Тя не отхвърли, че най-малко четири страни в Европейски Съюз не са съгласни с такова предложение.

Според желанията на Европейска комисия производителите ще получат предплата от общия европейски бюджет, а страните ще доплащат, когато получат имунизациите. Всяка страна ще резервира правото си да дефинира броя на купуваните ваксини и метода на тяхното приложение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР