Броят на новите случаи на в Хърватия скочи рязко. Заради

...
Броят на новите случаи на в Хърватия скочи рязко. Заради
Коментари Харесай

Бум на заразените с коронавирус в Хърватия, страната затваря временно баровете и нощните клубове

Броят на новите случаи на в Хърватия скочи внезапно. Заради нараствания брой инфектирани някои прилежащи страни стегнаха ограниченията за пътешестване, застрашавайки летния туризъм в страната.
Днес Австрия предизвести жителите си да не пътуват до адриатическата страна. По-рано тази седмица Италия пък наложи наложителен отрицателен тест за всеки, който влиза в страната от Хърватия. Словения вкара същата мярка.
 Без нови смъртни случаи на ковид в Хърватия Без нови смъртни случаи на ковид в Хърватия
53 нови случая на ковид са регистрирани през последното денонощие в Хърватия. С тях общият брой на инфектираните от началото на епид...
През последното денонощие са регистрирани 208 нови случая. Средната възраст на инфектираните е 31 години и към две трети са се заразили в нощните клубове и питейните заведения, които остават отворени след среднощ, разгласи на конференция през днешния ден основният епидемиолог Крунослав Цапак. Досега Хърватия, която е с население от 4 милиона души, е записала 6 258 инфектирани с ковид и 163 смъртни случая.
От този уикенд страната реши да наложи затваряне на питейните заведения и нощните клубове след среднощ за интервал от 10 дни в опит да понижи броя на инфектираните. Хърватия записва релативно дребен брой случаи на ковид напролет и при откриването на туристическия сезон се популяризираше като безвредна страна за туристите. Тази година тя очакваше една трета от броя на туристите спрямо предходни сезони, само че броят им през юли и август на доста места доближи 60 и даже 70 % от миналогодишния. Туристи идват основно от Германия, Австрия, Словения и Полша, написа 24 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР