Броят на нелегалните пресичания на границата през четирите основни мигрантски

...
Броят на нелегалните пресичания на границата през четирите основни мигрантски
Коментари Харесай

Отбелязва се спад на мигрантските потоци към Европа

Броят на незаконните пресичания на границата през четирите съществени мигрантски маршрута към Европейския съюз е понижен с 43 % през първите 7 месеца на годината, се показва в публикувано през вчерашния ден в Брюксел изказване на европейската организация за гранична и брегова защита Фонтекс, заяви ДПА. 

Общият брой на засечените пресичания на границата през седемте месеца е към 73 500, като през юли броят им е с 18 % по-нисък спрямо предходната година - близо 14 900. 

Миналия месец западносредиземноморския маршрут са употребявали над половината от всички незаконни мигранти, пристигнали в Европейски Съюз. Броят на мигрантите, достигнали Испания, се е нараснал четирикратно спрямо предходната година, до близо 8800. Като цяло, по този маршрут са проникнали 23 100 мигранти, над два пъти повече спрямо предходната година, като три четвърти от тях са от субсахарска Африка. 

За сметка на това внезапно е понижен броят на мигрантите, употребявали централносредиземноморския маршрут, по който миграцията е спаднала с 83 % спрямо юли 2017 година Общият брой за 7-те месеца - към 18 200 - е понижен с 81 % спрямо предходната годината. 

Мигрантските потоци през източното средиземноморие са нарастнали със 75 % през 7-те месеца, до 29 500 души.

Основният миграционен маршрут в Западните Балкани от Сърбия до Унгария и Хърватия продължава да се употребява от дребен брой незаконни мигранти, се отбелязва в известието на Фронтекс. При все това един паралелен маршрут през Албания, Черна гора и Босна и Херцеговина, както и от Сърбия към Босна и Херцеговина, изпитва все по-голям миграционен напън. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР