Броят на нелегалните мигранти, пристигнали на испанските Канарски острови в

...
Броят на нелегалните мигранти, пристигнали на испанските Канарски острови в
Коментари Харесай

Нараства броят на нелегалните мигранти на испанските Канарски острови

Броят на незаконните мигранти, пристигнали на испанските Канарски острови в Атлантическия океан през януари, се е нараснал 18 пъти за една година. Това демонстрират оповестени данни на испанското държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

Този скок на миграцията се следи на фона на напъните на Мароко да разубеди мигрантите да употребяват територията му, с цел да доближат Европа. Това провокира опасения в Испания от отварянето на "канарския маршрут ", който заобикаля маршрута през Мароко, употребен от десетки хиляди мигранти в края на първото десетилетие на 21 век.

Организация на обединените нации: Над 5 милиона деца са изселени поради спора в Сирия

На този архипелаг наоколо до крайбрежията на Мароко 708 мигранти са били регистрирани през януари по отношение на 40 през същия месец на 2019 година, съгласно отчет на испанското вътрешно министерство. Напротив, броят на пристигналите мигранти до средиземноморските крайбрежия на Испания е понижен със 72 % през същия месец януари.

Общо в Испания е регистрирано понижение с 54,5 % на пристиганията на мигранти по море през последната година. Броят им е намалял от 57 498 души през 2018 година на 26 168 - през 2019 година, заяви испанското вътрешно министерство.

Миналата година Мароко е попречило огромен брой мигранти да отплават на север, с цел да стигнат до Испания. Мароко е осуетило 74 000 опита за противозаконна миграция към Испания през 2019 година, съгласно Халид Зеруали, чиновник виновен за миграцията в мароканското вътрешно министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР