Броят на убитите при атентата срещу полицейска академия в Богота

...
Броят на убитите при атентата срещу полицейска академия в Богота
Коментари Харесай

Броят на убитите при атентата в Богота достигна 21

Броят на убитите при атентата против полицейска академия в Богота през вчерашния ден е достигнал 21. 68 индивида са ранени при офанзивата с кола бомба, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на официално съобщение на полицията в колумбийската столица. Сред починалите е жена от Еквадор. Ранени са един еквадорец и двама панамци, заяви ДПА, цитирайки публични данни.

Колумбийските управляващи оповестиха тридневен печал и ще засилят граничния надзор и инспекциите по пътищата, водещи към градовете.

Посегателството против нашата юноша и нашата независимост няма да остане безнаказано, даде обещание десният президент Иван Дуке в телевизионно послание към нацията, обявявайки траура.

Шофьорът на камионетката с експлозиви е разпознат като 57-годишния Хосе Адемар Рохас Родригес, обвързван с лявата бунтовническа формация Армия за национално избавление. Той е страдал от нелечима болест и терористите са му платили да извърши нападението, при което са употребявани 80 кг от мощния експлозив пентолит, заяви телевизия "Каракол ", като се базира на източник от разузнаването, съобщи ТАСС.

Смята се, че Рохас Родригес е умрял при детонацията, откакто си пробил път през бариерата и блъснал трима бойци, пробвали се да го спрат. Нападението е било подготвяно в продължение на три месеца и моментът за него е бил определен по този начин, че да съвпадне с гала за кадетите в полицейската академия.

Президентът на Колумбия Иван Дуке разгласи тридневен народен печал за починалите при терористичния акт в Богота. В послание към нацията той съобщи, че управляващите оказват нужната помощ на фамилиите на жертвите.

Държавният глава подреди да бъде интензивен контролът по границите и по главните пътни артерии в страната. Той разгласи още, че през днешния ден правоохранителните органи ще дават подробна информация за хода на следствието.

Съединени американски щати, Еквадор, Панама, Венецуела и Аржентина са измежду страните, които осъдиха нападението и показаха състрадание и съболезнования за жертвите и членовете на техните фамилии. След като пристигна на власт през август м.г., новият колумбийски президент Иван Дуке спря мирните договаряния с Армията за национално избавление, стартирани от неговия предходник Хуан Мануел Сантос, напомня ДПА.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР