Броят на натровените от мръсната вода в Басра иракчани достигна

...
Броят на натровените от мръсната вода в Басра иракчани достигна
Коментари Харесай

Стотици хиляди натровени заради мръсна вода в Ирак

Броят на натровените от мръсната вода в Басра иракчани доближи 111 хиляди души, оповестиха от Иракската комисия за човешките права, съобщи БГНЕС.
С откриването на образователната година броят на потърпевшите възпитаници се е повишил доста и от комисията приканиха централната и локална власт да подхващат решителни ограничения за справяне с спешната обстановка.
Кризата с качеството на водата продължава към този момент от месеци, само че досега не е открито решение. Освен че от месеци от чешмите в Басра не тече годна за пиянство вода, постоянните спирания на електроснабдяването и проблемите с останалите комунални услуги станаха причина за многохилядни митинги, съпроводени с принуждение. Досега по време на демонстрациите са починали близо 30 души, а повече от 700 бяха ранени.
В същото време обаче от министерството на опазването на здравето на арабската страна подчертаха, че случаите на отравяне с мръсна вода в Басра доста са намалели спрямо предходния месец.
В началото на октомври мръсната вода в Басра аргументи здравен проблем даже на посланика на Европейския съюз в Ирак. Тогава Рамон Блекуа се оплака, че здравословното му положение не е разрешило провеждането на няколко към този момент планувани срещи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР