Броят на милионерите в света е нараснал с близо 8

...
Броят на милионерите в света е нараснал с близо 8
Коментари Харесай

Милионерите по света се увеличили до исторически максимум

Броят на милионерите в света е повишен с близо 8 % предходната година, достигайки историческия най-много от 16,5 милиона души. Съвкупното им благосъстояние е достигнало рекордните 63,5 трилиона $, сочи отчет на консултантската компания Капджемини (Capgemini), представен от Ройтерс.

Около 1,15 милиона души са влезнали в клуба на милионерите предходната година.

Съединени американски щати, Япония, Германия и Китай още веднъж са с максимален брой милионери и дружно покриват съвсем две трети от общия брой.

В Съединени американски щати милионерите са се нараснали от 4,46 милиона на 4,8 милиона, а в Китай броят им е повишен до 1,13 милиона по отношение на 1 милион. Азиатско-тихоокеанският район, Европа и Северна Америка са съдействали поравно за повишението на благосъстоянието, като Русия, Бразилия и Канада са обърнали наклонността от спад към напредък, излиза наяве още от отчета.

Русия също регистрира растеж с 20 % както на милионерите си, по този начин и на благосъстоянието им, посредством най-много на възобновяване на фондовия пазар.

Интересен подробност в подреждането на челната петица по страни е, че Франция изпревари Англия по брой милионери, подкрепена от възобновяване на бранша на парцелите, а Швеция измества от топ 25 Сингапур, който регистрира спад на фондовите си пазари.

Проучването обръща внимание и на финансовите активи на милионерите като демонстрира, че 31,1 % от тези активи са в акции през второто тримесечие на 2017 година по отношение на 24,8 % през 2016 година.

Също по този начин благосъстоянието на хората с активи за вложение на стойност 1 милион или повече $ е повишено с 8,2 % през 2016 година и се чака до 2025 година да надвиши 100 трилиона $.

Постоянните приходи са останали без смяна на ниво 18 %, а парите в брой са се нараснали до 27,1 % по отношение на 23,5 %.

Алтернативните вложения като хедж фондовете, дериватите, задграничната валута, суровините и директните вложения бележат спад от 9,7 % по отношение на 15,7 %.

Авторите на проучването означават, че историческият растеж на милионерите в световен проект се дължи най-вече на рекордните висоти на фондовите пазари, подтиквани от по-силният стопански международен напредък в композиция с огромните количества ликвидност след години на невиждани тласъци от централните банки.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР