Броят на милиардерите за последните 10 години практически се е

...
Броят на милиардерите за последните 10 години практически се е
Коментари Харесай

Oxfam: Състоянието на 26-те най-богати хора в света е равно на общото състояние на най-бедните 3,8 млрд. души


Броят на милиардерите за последните 10 години на практика се е удвоил и през 2018 година е достигнал 2208 души, а тяхното положение е нараствало с 2,5 милиарда $ всекидневно, сочат данните от проучването на интернационалната благотворителна и филантропична организация Oxfam, квалифицирано в навечерието на Световния стопански конгрес в Давос.

По данни на организацията, нарастването на благосъстоянието на тази група хора за година е било 900 милиарда $ и към днешна дата положението на милиардерите е най-голямото. Отбелязва се, че в интервалът от 2017 година до 2018 година на всеки два дни в света се е появявал нов милиардер.

Едновременно с това организацията записва и друга тревожна наклонност - по данни на Oxfam, финансовото състояние на 4,8 милиарда от най-бедните хора в света въобще не се е подобрило. Сравнявайки получените резултати организацията прави извода, че положението на 26-те най-богати в света е равно на общото положение на тези небогати 3,8 милиарда души.

Така в проучването се отбелязва, че положението на най-богатия човек в света, притежателя на компанията Amazon Джеф Безос е повишено до 112 милиарда $ и в този момент единствено 1 % от неговото положение е равно на целият бюджет за опазване на здравето на Етиопия с население от 105 милиона души.

Oxfam е учредена в Оксфорд през 1942 година за оказване на помощ на гладуващите (Oxford Committee for Famine Relief). Сега това е интернационално обединяване от 17 организации, работещи допълнително от 90 страни от света. Целта на организацията е решение на казуса на бедността и обвързваните с нея несправедливости в целия свят.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР