Броят на мигрантите, идващи в Италия по море, е намалял

...
Броят на мигрантите, идващи в Италия по море, е намалял
Коментари Харесай

Броят на мигрантите, идващи в Италия по море, е намалял наполовина в сравнение с 2018

Броят на мигрантите, идващи в Италия по море, е намалял през 2019 година спрямо предходната година съгласно статистически данни, оповестени от италианското вътрешно министерство и представени от ДПА. Това е и с към 90 % по-малко спрямо 2017 година

От началото на 2019 година до 24 декември по море в Италия са пристигнали 11 439 мигранти. За същия интервал предходната година те са били 23 210, а през 2017 година за същия интервал - 118 914. Най-често мигрантите, добрали се до италианските крайбрежия, са от Тунис, следвани от тези от Пакистан и от Кот д`Ивоар.

Основната причина за спада на миграцията по море към Италия е подписаното през 2017 година съглашение сред италианското държавно управление и Либия. Съгласно него Италия предлага пари и съоръжение, с цел да подкрепи либийската брегова защита, тъй че тя да е по-ефикасна при прехващането на мигрантите, опитващи се да доближат по море до Европа.

Критици споделят, че съглашението е за сметка на неспазването на човешките права, защото мигрантите, които се намират в лагери в Либия, са изложени на съществени издевателства и мъчения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР