Броят на международните туристи се е увеличил в световен мащаб

...
Броят на международните туристи се е увеличил в световен мащаб
Коментари Харесай

Туристите по света се увеличават с 4% през първото полугодие

Броят на интернационалните туристи се е нараснал в международен мащаб с 4% през първата половина на 2019 година, като главен принос за растежа имат Близкият изток и Азиатско-тихоокеанският район. Това заяви през днешния ден Световната организация по туризъм (СОТ), представена от Франс прес.

" След напредък от 7% и от 6% надлежно за 2017 и през 2018 година, нарастването на броя на туристите през актуалната година е на път да обърне историческите трендове и подхожда на прогнозата за покачване с сред 3% и 4% ", се показва в публично официално съобщение на СОТ.

Данните на интернационалната организация с централа в Мадрид сочат за 671 милиона туристи за първото полугодие, което е с 30 милиона повече по отношение на същия интервал на 2018 година.

СОТ изяснява този релативно постоянен напредък с " към момента здрава стопанска система, по-достъпни пътувания по въздух, по-добра въздушна съгласуваност и по-голямо улеснение при издаването на визи ". Организацията обаче предизвестява за въздействието, което оказват върху доверието, " по-слабите стопански индикатори, продължителната неустановеност към Брекзит, комерсиалното и софтуерното напрежение, както и геополитическите провокации ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР