Броят на мъртвите след стрелбата в жилищна сграда в Чикаго

...
Броят на мъртвите след стрелбата в жилищна сграда в Чикаго
Коментари Харесай

Почина пета жертва на стрелбата в Чикаго

Броят на мъртвите след стрелбата в жилищна постройка в Чикаго стана пет. Ранена при случая жена е умряла от раните си в неделя. „ Петата жертва е жена, която е от славянска националност, само че не е българка”, посочи пред Нова телевизия генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев.
„ Няма претекст, който може да бъде изведен като допустима причина за това ликвидиране. Стрелбата е била извънредно изненадваща за жертвите. От полицията беше изрично декларирано, че не е имало предходен контакт сред тях и стрелеца. Жалби от страна на жертвите към нападателя не е имало, те не са имали никакъв допир – човешки, административен или какъвто и да е било”, сподели още той.
В обществените мрежи има апел за дарения, подписан от "Дани и Иси ", с цел да бъде проведено погребението на убитите. „ Ние оказваме помощ и вършим всичко, което е в нашите пълномощия и благоприятни условия. В непрестанен контакт сме с околните на починалите и в България, и с тези, които са в Чикаго”, разяснява Иван Анчев.
„ Не познавам персонално хората, които провеждат подписката, само че сме в контакт с близки на жертвите. Един от тях е синът на една от тях”, уточни още той.
„ В непрестанен контакт сме и с полицейските управляващи. Последната среща беше безусловно преди часове. Почти ежечасно докладваме в Министерството на външните работи”, сподели Ачев.
„ Загиналите българи са работили специалности, които са почтени за почитание. Това са специалности, които по никакъв метод не хвърлят морална сянка върху техните персони. Това, което виждам от мнения в обществените мрежи е, че те са били доста приятни и уважавани хора”, разяснява генералният консул на България в Чикаго.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР