Броят на летните учебни програми за китайски ученици вероятно ще

...
Броят на летните учебни програми за китайски ученици вероятно ще
Коментари Харесай

Летните учебни програми в чужбина за китайци се очаква да достигнат 1 милион

Броят на летните образователни стратегии за китайски възпитаници евентуално ще доближи 1 милион тази година, написа вестник Чайна Дейли.

С увеличението на приходите, интереса към всеобхватното образование, както и желанието децата им да видят света, родителите са подготвени да изпратят децата си на летни лагери и образователни стратегии в страната и чужбина.

Броят на образователните турове зад граница за китайски възпитаници се чака да доближи 1 милион тази година, а обвързаните разноски 30 милиарда юана (4.5 милиарда долара), предвижда най-голямата туристическа организация в Китай Ctrip. Екскурзиите с образователна цел в страната пък ще доближат 9 милиона, осведоми bulgarian.cri.cn.

Бизнесът на туристическата организация с този тип екскурзии е повишен доста през последните години. Клиентите, избиращи образователни турове зад граница са се нараснали с 50% по отношение на лятото на 2017 година Средно всяка екскурзия е коствала 29 000 юана.

Най-популярните дестинации измежду потребителите на Ctrip са били Обединеното кралство, Съединени американски щати, Австралия, Сингапур, Нова Зеландия, Канада, Япония, Тайланд, Индонезия и Франция.

Друга наклонност, която се вижда е непрекъснатото понижаване на възрастта на пътуващите. Средната възраст на тези, които са създали първата си екскурзия зад граница с образователна цел е 12.1 години

Семействата на повече от 70% от пътуващите зад граница разполагат с годишни приходи в размер на 300 000 юана, съгласно организация Ctrip.

Предпочитанията на задграничните университети за възпитаници с научен опит отвън класната стая също принудиха доста родители да запишат децата си за образователни пътувания.

Международните курсове, летни лагери, визити на университети, стратегиите свързани с действия навън, просвета и щедрост са най-популярният избор измежду родителите.

Скорошно изследване сочи, че съвсем една трета от тези, които възнамеряват да се образоват в чужбина, са били на сходни образователни екскурзии.

С облекчаването на визовите политики за китайски жители, специалистите предвиждат, че цената на пазара за образователни пътувания в задгранични дестинации ще доближи 43.5 милиарда юана до 2020 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР